Vinkkipalsta

Auts – jomotus polvessa, kipu lonkassa, jumi niskassa, särky selässä…

Virallisen määritelmän mukaan ”Kipu on epämiellyttävä kokemus, joka liittyy kudosvaurioon tai sen uhkaan tai jota kuvataan kudosvaurion käsittein”.  Kipu suojelee meitä vaaralta. Se voi myös motivoida hoitamaan itseään paremmin. Joskus kipujärjestelmä voi häiriintyä ja kipu pitkittyy, jolloin kipua aistiva hermojärjestelmä on herkistynyt. Tällöin kipu ”jää päälle”, vaikka aiheuttajaa ei enää ole.

Suomalaisen tutkimuksen mukaan 35 % aikuisista on kokenut vähintään 3 kk kestänyttä kipua. Kivun on todettu liittyvän n. 40 % terveyskeskuslääkärillä käynneistä.

Et ole kipusi kanssa siis yksin.  Me fysioterapiassa pyrimme antamaan tietoa, hoitamaan ja etsimään keinoja kanssasi kivun poistamiseksi tai lievittämiseksi. Tuemme sinun selviytymistäsi arjessa ja työssä.

Hyvää tietoa kivusta saat myös esimerkiksi netistä (otakipuhaltuun.fi) ja erilaisista käypähoitosuosituksista.

Kivun syy ei poistu sohvalla makaamalla tai särkylääkkeitä syömällä. Autamme sinua selättämään kipusi. Tärkeintä on, että et anna kivun pitkittyä, vaan haet apua ajoissa!

 Ranka muokattu

Maijan selkäkipu

Maija oli aamuyön valvonut alaselän kivun vuoksi. Ja töihinkin pitäisi jaksaa lähteä… Edellisen päivän Maija oli ollut talkoissa kahvinkeittovuorossa, eikä loppuillasta olisi millään jaksanut seistä kun selkä väsyi ja pakaroihinkin teki kipeää. Pitäisiköhän taas ottaa särkylääke, että jaksaa töissä, miettii Maija. Vai jäädäkö sänkyyn lepäämään?

 

MIKÄ AVUKSI?

Valvomista, kipuja ja lääkkeitä! Ei Maijaseni, tuo peli ei vetele.

Vaivasi saattaa johtua selän liikkeen tai asennon hallinnan heikkoudesta. Sinun tilanteessasi fysioterapeutti tutkii rangan liikkuvuuden, keskivartalon hallinnan ja lihaskireydet. Tarvittaessa helpotetaan kipua manuaalisin käsittelyin. Saat opastuksen hallintaa parantavien harjoitusten oikeaan suorittamiseen ja ohjeet kotiin. Työergonomiakin olisi syytä tarkistaa.
Et ole selkäkipusi kanssa yksin. Kahdeksankymmenestä kärsii selkävaivoista elämänsä aikana. Fysioterapian avulla selätät selkäkivun nopeammin ja pääset nauttimaan myös kunnon yöunista.

Yhteystiedot

Vilppulan Fysio Oy
Kaarikatu 5
35700 Vilppula
Y-tunnus 0551733-2

vilppulan.fysio (at) phpoint.fi

 

Tarja Mäkinen
puh. 044 3611052

 

AVOINNA
ma-pe klo 8-16.30
tai sopimuksen mukaan

AJANVARAUS
puh 03 4713288

 

kuntoutusyrittajat logo

omafysio logo rgb